Облекчаване на извънредните мерките ще се обсъжда след Великден

17:36, 07 апр 20 25 2825 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Логично е след великденските празници да се очаква част от противоепидемичните мерки да бъдат намалени, но това ще зависи от ситуацията. Това обяви пред журналисти в Стара Загора главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, съобщи БГНЕС.

Как се води битка с Covid-19 без заплата?

Предложението на доц. Мангъров за облекчаване отсега на мерките доц. Кунчев коментира така: „Ако на него му е все едно и каже: Дайте да жертваме 2 – 3 – 5000 възрастни хора и ще приключим с проблема, да стои зад това и да го защитава“.

СБЛЪСЪК: Надеждно ли е новото приложение за коронавируса?

Той съобщи още, че се очакват доставки на нови препарати за лечение на коронавирус, увеличава се и броят на лабораториите за изследване. „Затова минахме днес и през работещата в Стара Загора. Слава Богу тя е от добрите примери как при много бърза организация можем да пуснем една високотехнологична лаборатория и тя да работи много добре“, посочи той.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама