Български производител: 80% от земеделците у нас са на ръба на оцеляването

11:03, 07 апр 20 25 1870 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Асим Адемов: Европейските фермери имат нужда от нашата подкрепа

От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната. Общините обаче ще трябва да следят при какъв контрол се прави продажбата на плодове и зеленчуци, така че да се спазват епидеомологичните мерки, съобщава БНТ. 

Някои производители на териотирята на община Петрич, където се произвеждат голяма част от българските оранжерийни краставици и домати, се отказват от част от производството. Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината - вносът е много голям и нашата продукция застоява.

Ангел Джамбазки и TOPNOVINI.BG започват инициатива за подпомагане на българското производство

"Не можем да се състезаваме с държавите от ЕС. В тези държави се подпомага земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец, мога да кажа и потребителя. Внася се на ниски цени и ние не можем да издържаме на тези цени", каза Стаменов. Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама