БФС реши кога ще бъдат подновени турнирите

15:40, 06 апр 20 / Спорт 25 2953 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе работна среща на Експертната група, включваща представители на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти във връзка с решението на Народното събрание за удължаване на срока на извънредното положение в страната до 13 май.

Всички заинтересовани страни, участвали в срещата, се обединиха около вариантите за довършване на първенствата в професионалния футбол по максимално справедлив и пълноценен начин. Тези варианти ще бъдат съобразени с решението за отмяна или продължаване на извънредното положение и съответстващите го карантинни мерки, съобщиха от БФС.

Солена глоба за футболиста под карантина, поръчал проститутки

Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес с цел клубовете да се подготвят достатъчно добре за официалните двубои. БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация що се касае до първенствата и турнирите от по-ниските нива във футбола.

Крайният срок за завършване на всички официални надпревари ще бъде определен в зависимост от препоръките на европейската футболна централа УЕФА.

"Лудогорец" разпусна футболистите си

На заседание на Изпълнителното бюро на БФС бе приета инициатива на Медицинската комисия към БФС всички футболисти и длъжностни лица от футболните клубове да преминат PCR-тест 3 дни преди подновяване на тренировъчния процес, като провеждането на изследванията ще са изцяло на сметката на БФС. БФС възлага на Медицинската комисия да избере клиника, в която да се проведат споменатите процедури.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама