Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

13:35, 06 апр 20 25 2641 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
 
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Благоевград да извърши проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД в Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Проверката трябва да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи. Тя е във връзка с множество публикации в медиите, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че лечебното заведение може да преустанови обслужването на населението.

Белоградчишката болницата спря приема на пациенти

Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.
 
При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД в Гоце Делчев е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама