Фалити грозят таксиметровите фирми и производителите на разсад заради COVID-19

10:45, 06 апр 20 25 2084 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Масови фалити застрашават таксиметровите фирми и производителите на разсад заради ситуацията с коронавируса.

От началото на извънредното положение таксиметровите шофьори почти нямат клиенти, а работата им е паднала почти до нула. През последните дни такситата в София изчезнаха. Хиляди шофьори се отказват да излизат по улиците, защото работа няма. По сметки на бранша от 6000 коли в столицата в момента излизат не повече от 2000, съобщи Нова телевизия.

Ангелкова: Без едномесечния отлагателен срок ще има сигурни фалити в туризма

Паркингите на големите таксиметрови фирми са пълни с върнати от шофьори коли. А приходите на тези, които работят намаляват.

Според Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите шофьори работят само 30% от шофьорите в столицата. От организацията искат поне компенсация за предварително платения тях данък. В повечето големи фирми отчитат над 70% отлив на клиенти. За да оцелеят някои от тях предлагат и допълнителни услуги – като разнасяне на всякакъв тип пратки до адрес.

Хиляди производители на разсад твърдят, че са обречени на фалит, тъй като не могат да продадат продукцията си, съобщи bTV. Заради крутите мерки срещу коронавируса пазарите са затворени. Така съществува реален риск работниците в оранжериите да останат без работа. Производители на разсад обясниха, че са вложили хиляди левове и денонощен труд, а сега очакват да изгубят продукцията си. Категорични са, че не искат пари от държавата, а позволение да стигнат до потребителите.  На работниците си не могат да плащат, ако не се продава продукцията.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама