Елитни клубове от Бундеслигата са пред фалит

15:59, 04 апр 20 / Спорт 25 2544 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

13 от общо 36-е германски клуба на Бундеслигата и втора дивизия са заплашени от фалит заради спирането на мачовете от първенството поради пандемията от коронавирус, съобщава списание "Кикер".

Позовавайки се на цифри, дадени по време на видеоконференция на Германската футболна лига (DFL) с клубовете във вторник, "Кикер" пише, че във втора дивизия има девет отбора, които са пред обявяване на несъстоятелност, а в Бундеслигата - четири.

В публикацията се посочва, че седем клуба от втора Бундеслига ще трябва да обявят фалит в края на май, ако първенството не бъде подновено дотогава и четвъртата вноска на медийните партньори не бъде преведена. Други два отбора от второто ниво ще ги последват през юни.

Последната вноска от сегашния договор за медийните права щеше да бъде платена в началото на май, ако първенството беше изиграно по програма и не беше спряно от средата на март.

Списанието твърди още, че 12 клуба вече са превели средствата си от четвъртата вноска от телевизионни права на кредитни институции и други партньори, за да плащат текущи сметки.

Твърди се, че клубовете ще загубят около 750 милиона евро (811 милиона долара), ако първенството не може да бъде завършено, по-голямата част от тях са от правата за излъчване.

Кампанията в германския клубен футбол беше спряна заради бързото разпространение на COVID-19, а очакванията са да бъде подновена най-рано през май.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама