Трагичен рекорд: 1480 жертви за 24 часа от COVID-19 в САЩ

08:15, 04 апр 20 / Свят 25 2085 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

1 480 души са починали в САЩ от новия коронавирус през последните 24 часа - печален рекорд за едно денонощие в която и да било страна, съобщи „Франс прес“, цитирана от БТА. С това общият брой на починалите от вируса в Съединените щати вече е 7 406.

Епидемията се разпространява с бързи темпове в САЩ през последните дни. Страната вече е на трето място по починали след Италия и Испания.

САЩ с рекорден брой починали от вируса за денонощие

Съединените щати освен това са далеч напред на първо място по брой потвърдени случаи на заразяване - около 277 000. На второ и трето място са Италия и Испания с по над 119 000.

Президентът Доналд Тръмп, който допреди дни омаловажаваше заплахата от коронавируса, промени курса. Той препоръча на американците да носят маска, когато излизат навън, макар да уточни, че самият той няма да го прави. Мярката срещу разпространението на коронавируса не е задължителна. Поради невъзможността да бъдат осигурени стотици милиони маски, президентът на САЩ призова гражданите да използват всякакви заместители като шалове или кърпи.

Освен това Тръмп подписа изпълнителна заповед за спиране на износа в чужбина на маски за лице тип Н-95 (N-95) и други предпазни средства, необходими в борбата срещу епидемията. Целта е да бъдат предотвратени презапасяването и спекулата, обясни Тръмп в изявление.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама