Домусчиеви даряват 250 000 лв. на хора в неравностойно положение

18:20, 03 апр 20 25 2309 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

"Биовет" АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера. Най-голямото предприятие в региона подкрепя кампанията "Останете си вкъщи – пазете човешкия живот". Това става ясно от публикация в профила на Кирил Домусчиев в социалната мрежа "Фейсбук".

Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение.

Дарението на обща стойност 250 000 лева е осигурено от "Биовет" АД. По този начин най-голямото предприятие в региона се включва в кампанията "Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!", чиято цел е ограничаване разпространението на COVID-19.

Снимка: Facebook

Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи - пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб "Вяра". Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села - Радилово и Капитан Димитриево.

Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвен със съдействието на кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация.

Домусчиев пребори коронавируса

"СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Няма нищо по-ценно от човешкия живот. За нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка.

Болестта може да бъде преодоляна с общи усилия. Задължително е да имаме социално мислене в тежки за цялото общество времена.

Това е поредното дарение, с което фирмите от нашата група подкрепят националната кауза за опазване на здравето на хората и намаляване на негативните последици от пандемията.

Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас", пише Домусчиев.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама