Облаци и дъжд в събота

07:00, 04 апр 20 25 2236 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

В събота ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8 и 12 градуса, в Северна между 13 и 17 градуса, в София около 10.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде умерен и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра - минус 1 - 0 градуса.

В неделя ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Ще преобладава облачно време, все още на места, главно в Южна България, ще има и слаби превалявания от дъжд. Към края на деня и през нощта срещу понеделник облачността ще намалее, в много райони до изясняване.

В понеделник вятърът ще е от изток-североизток, ще отслабне до умерен. Повече облачност ще има все още над по-южните райони, но и там до вечерта ще намалее.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама