АПИ: Няма предпоставки за удължаване на срока на винетките

10:05, 03 апр 20 25 1870 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Пътните такси подлежат на плащане дори в ситуация на извънредно положение",  заяви пред БНР проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). "В условия на криза становището на АПИ не бива да бъде разглеждано като липса на солидарност", подчерта той.

Според Асенов АПИ има “обективни прагматични аргументи”, които не позволяват да се удължи срока на неизползваните винетки заради ограничителните мерки.

Според него е важно да се види какъв е обхватът на целевата група, а тук „говорим за по-малко от половината потребители на пътя”.

"Директивата, по която се събират таксите, забранява поставянето на една група в позиция на дискриминация спрямо друга", изтъкна той. "Дискриминирани могат да се окажат 52% от потребителите, които са закупили краткосрочни винетки и не биха могри да се възползват от евентуално удължаване на срока за ползване", добави още той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама