Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса

16:09, 02 апр 20 / Политика 25 2489 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

 

Народните представители от ПГ на ГЕРБ ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни райони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени, както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата, съобщиха от пресцентъра на партията.

БСП даряват компютри за 20 000 лв. на бедни деца

От ГЕРБ призоват колегите им от останалите парламентарно представени партии да последват примера им. "В такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти", заявяват от партията. 

В рамките на седмица ГЕРБ дари 200 000 лв. за борба с COVID-19. 100 000 лв. от тях са от месечните възнаграждения на депутатите и бяха преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка. Отново на тази сметка по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов бяха преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

Трифонов: Освен алчни и самозабравили се, депутатите се мислят за над правилата 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама