Връзката между възрастта и коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

13:04, 02 апр 20 25 3323 Шрифт:
Мануела Алексова Автор: Мануела Алексова

Първите изчерпателни оценки за хоспитализация и смъртност от коронавируса в  Китай разкриха значително увеличение на риска за пациенти от средна възраст.

Проучването установява, че делът на смъртните случаи както от диагностицирани случаи, така и от по-леки, непотвърдени случаи е силно повлиян от възрастта - варира от 0,0016% при 0 до 9-годишни до 7,8% за хора на 80 и повече години.

Съобщава се също за разликите в процентите на хоспитализация според възрастта, като близо един на всеки пет над 80 години, инфектиран с Covid-19, вероятно ще изисква болнична помощ, в сравнение с около 1% от хората под 30 години.

Анализът, публикуван в списанието The Lancet Infective Diseases, оцени общата смъртност, включително непотвърдени случаи, на 0,66%. Въпреки че цифрата е по-ниска от някои скорошни оценки за Covid-19, тя все още е много по-висока от пандемичния вирус „свински грип” през 2009 г., който се оценява като фатален в около 0,02% от случаите.

Авторите отбелязват, че данните не отделят ефекта от основните здравни състояния, които често корелират с възрастта.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама