Бенатова: Двойният стандарт при тестването в стил „някои са по-равни“ гневи

09:30, 02 апр 20 25 5308 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Журналистката Миролюба Бенатова коментира във Facebook моменталното безплатно тестване на депутати и служители в парламента, след като се разбра, че Хасан Адемов от ДПС е с положителна проба за коронавирус. В същото време много хора сигнализират, че ако искат да се изследват по желание, трябва да си заплатят. Според Бенатова двойният стандарт при тестването в стил „някои са по-равни“ гневи и засилва усещането за липса на справедливост.

Очакват се резултатите от пробите на депутатите за коронавирус

Публикуваме коментара без редакторска намеса:

„ОТ ДРУГАТА СТРАНА

Охраната на парламента по-важна ли е от лекарите, сестрите, здравните работници, шофьорите на автобуси, полицаите, продавачите в магазините, та да мине веднага на безплатен тест, само защото един депутат е заразен с вируса?! И дали деловодителките в народното събрание са баш контактните лица на този депутат?!

Двойният стандарт при тестването в стил "някои са по-равни", гневи и засилва усещането за безпомощност и липса на справедливост в тези дни на извънредно положение.

Иначе, дано Хасан Адемов, който е благ човек и признат професионалист, се възстанови бързо.

####

ДОПЪЛВАМ

Карантината за контактните (истинските) лица, не е ли задължителна. И на тях ли ще им сложат бележка с кръст на вратата, както на хората от едно село, показано по Нова ТВ. И тук е мястото да припомня, че по думите на проф. Мутафчийски от преди два дни, НЕ се препоръчва да се слагат табелки за карантина. Явно обаче соченето с пръст ни успокоява като общество. Тогава да не правим сравнение с други държави, защото никъде в ЕС, от който още сме част, етикетите "заразен" не са разрешени, защото стигматизират“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама