Медицинският съвет изготви ръководство за справяне с Covid-19

16:32, 31 мар 20 / COVID-19 25 2291 Шрифт:
Даяна Дюлгерова

Медицинският експертен съвет е готов с доклад с успешните стратегии за справяне с Covid-19, в който екип от български лекари са събрали нашия и целия международен опит за пандемията, съобщи координаторът на Съвета проф. Коста Костов пред БНР.

Докладът от 200 страници на Медицинския експертен съвет утре ще бъде представен за одобрение в Министерство на здравеопазването, за да се насочи след това за ползване от всички лекари в страната, заяви проф. Коста Костов:

„Повече от 15, 17 до 20 специалности, вероятно и малко повече, това са наша продукция, която не е непременно задължителна и законно установена за ползване. В този смисъл това са документи, които са препоръчителни. Ние предоставяме документи, които да са в помощ, да са принос към всичко онова, което колегите имат", заяви той.

Проф. Коста Костов: С ген. Мутафчийски сме в битка за една армия

Екипът е събрал цялата налична информация за Covid-19 и усложненията от него.

"Всичко, което ползваме, са референции от сериозни публикации на колеги от всички други страни, които преминаха през пандемията". Документът ще бъде качен на специален сайт и ще може да се допълва с нова информация. „Медицинският експертен съвет работи на доброволни начала“, подчерта проф. Костов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама