Нов запор на сметки и акции на Прокопиев

16:45, 31 мар 20 25 3151 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От Антикорупционната комисия дадоха информация за отнемане на незаконно придобито имущество на Иво и Галя Прокопиеви. Искът за отнемането е предявен в Софийския градски съд на 14 февруари.

Съдът запорира имущество на Прокопиев

Проверката срещу семейството започна на 15 август 2018 г. Беше установено значително несъответствие между имуществото и доходите им за период от 10 години.

Искът е да им се отнемат общо над 451 хил. лева. Съдът е допуснал отнемането с поисканото от КПКОНПИ- запор на акции, на сметки на двамата и на моторна лодка.

"Целта на наложените запори е да се нанесат вреди на бизнеса, за да се ограничат възможностите за финансова подкрепа на медиите", коментира бизнесменът и издател Иво Прокопиев пред Mediapool.

"Вижте времето, в което това се прави. Освен за КПКОНПИ, за всички останали, подобни действия по изпълнителни производства са забранени по време на извънредното положение. Явно има и друг щаб - за политическа репресия по време на кризата и той също е много активен. Седем метрова рибарска лодка беше представена като яхтата на Пол Алън", посочи Прокопиев.

Срещу Прокопиев имаше и проверка от 2007 до 2017 г. На следващата година в Окръжния съд в Бургас бе предявен иск да му се отнеме имущество за 198 млн. лева. Ответници по този иск са Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и три търговски дружества. И в този случаи запорите са допуснати от съда- запорирани са акции и дружествени дялове, както и идеални части от жилищна сграда с открит басейн в Созопол.

Иво Прокопиев е посъдим по делото за продажбата на държавния от електроразпределителното дружество ЕВН заедно с бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама