Осветиха Голямата пирамида в Гиза с послания за единство и солидарност

07:15, 31 мар 20 25 2035 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания за единство и солидарност с онези, които се борят с коронавируса по целия свят, съобщи АФП.

„Останете в безопасност“, „Стойте у дома“ и „Благодаря на тези, които ни пазят“, пробляснаха в сини и зелени светлини над извисяващата се структура на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро.

Почина бившият президент на Египет Хосни Мубарак

Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19, включително 41 смъртни случая. От общо заразените, 150 са се възстановили. "Туристическият сектор е една от най-засегнатите индустрии, но нашият приоритет е здравеопазването", заяви министърът на туризма и антиките Халед ал Анани.

Египет извърши мащабна дезинфекция на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна. Заедно с това бяха наложени строги мерки за социално дистанциране, за да се намали рискът от заразяване сред 100-те милиона жители на страната.

Туристическите и религиозните обекти са затворени, училищата са затворени, а въздушният трафик е спрян. Властите също така обявиха полицейски час през нощта и заплашиха с наказания, включително глоби и дори затвор за нарушаването на мерките.

В понеделник министерството на вътрешните работи заяви, че стотици са арестувани за нарушаване на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като "силен и адаптиран към ситуацията", но СЗО призова най-населената арабска държава в света да увеличи болничните ресурси, за да се подготви по-добре за потенциално по-широко разпространение на коронавируса.

Снимка: БГНЕС

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама