"Пирогов" с телефонна линия за жертвите на домашно насилие

13:39, 30 мар 20 25 2005 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

От 30 март „Приемната за жертви на домашно насилие" в УМБАЛСМ „Пирогов“ предоставя консултации дистанционно на „Психологична денонощна линия за обслужване при кризи“ – 0700 40 150.

"В тези трудни времена на социална изолация, тревога, страх и несигурност хората се сблъскват в по-голяма степен с тези негативни емоционални състояния и трудно откриват пътя за справяне с тях. В резултат избират дисфункционални поведенчески модели, които рефлектират върху най-близките в дома. Нарастват напрежението и насилието в домовете. Статистиката показва завишаване на броя на жертвите на домашно насилие", подчертават от "Пирогов".
"
Телефонната линия е дистанционна форма на помощ, предоставяна от „Приемна за жертви на домашно насилие“ в рамките на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. С оглед повишаване на сигурността на Вашето здраве и това на специалистите се въвежда тази форма на подпомагане. Ако сте жертва на домашно насилие, потърсете ни на „Психологичната телефонна  линия за обслужване при кризи“, призованат от лечебното заведение.

На телефонната линия жертвите на насилие могат да получат помощ за съставяне на план за тяхната безопасност, за защита на техните права, както и съдействие от органите на реда.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама