Започва кампанията за записване на първокласници

07:19, 30 мар 20 / Общество 25 1663 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Днес се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година, съобщи БНР. А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства - с електронна система на училището или чрез имейл.

Не се очакват проблеми при кандидатстването на първокласниците в София

От 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища, като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция "Образование" в Столична община Мария Минчева. „За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата миналата година, т.е. няма промени в приема в първи клас“, подчерта тя.

СБЛЪСЪК: „За“ или „Против“ сексуалното образование в училище?

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване. „В тези райони са добавени единствено нововъведени административни адреси и са премахнати закрити такива“, добави Минчева.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17.00 часа.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама