Италия раздава ваучери за храна на бедните

08:16, 29 мар 20 / Свят 25 2768 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Италианското правителство ще предостави на най-засегнатите от икономическата криза ваучери за храна, пише "Льо Фигаро", цитирано от БГНЕС. 

Италианският премиер Джузепе Конте заяви в събота, че ваучерите за храна ще бъдат раздадени на най-бедните, особено засегнати от спада в италианската икономика, причинен от пандемията от коронавирус. Правителството освободи средства в размер на 400 милиона евро. 

ЕС рискува да изгуби основанието за съществуването си, предупреди Конте

"Те са предназначени за общините, които ще трябва да ги дадат на хора, които нямат пари да си купят храна", каза премиерът по време на пресконференция. "Трябва да изградим верига на солидарност, никой няма да остане сам. Нашата цел е да осигурим пари за семейства, предприятия и работещи хора“, отбеляза той.  

Снимка: БГНЕС

В Сицилия, клиенти се опитаха да напуснат супермаркет, без да платят за покупките, заявявайки, че вече нямат пари, за да си го позволят. Италианската преса също съобщава за оказван върху търговците натиск да оставят клиентите да напускат магазините със закупената храна без да плащат. Както и в цяла Южна Италия, голяма част от населението в Сицилия се издържа с работата на черно. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама