Без зони за платено паркиране в София до 12 април

13:24, 28 мар 20 / София 25 2148 Шрифт:

Зоните за платено паркиране в София остават безплатни до 12 април, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). 

ЦГМ също с мерки срещу COVID-19

Оттам призовават гражданите да използват зоните само при неотложна работа. Служебният абонамент също не е действащ. ЦГМ ще предложи с един месец да се удължи срокът на стикерите и на всички собственици на автомобили в обхвата на зоната.

Въвеждането на временна безплатна зона е част от мерките за ограничаване разпространението на коронавируса. 

Целта е хората да използват градския транспорт в София по-малко по време на извънредното положение, каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев. "За момента е важно да се разтовари транспортът и хората, които трябва да ходят на работа в центъра и тези, които наистина имат неотложна работа с автомобил, да могат да ползват до 12 април зоната".

В ЦГМ са получени и жалби от страна на живеещите, които споделят, че откакто е въведена безплатната зона няма къде да паркират, въпреки че са заплатили годишен стикер, съобщи още Дилчев. "Ще предложим срокът на винетните стикери да бъде удължен с времето, в което не работеше зоната", заяви той. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама