Полева болница в сградата на Белградския панаир вече приема пациенти

12:14, 28 мар 20 25 2208 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Временна болница в сградата на Белградския панаир започва да приема от днес пациенти с леки симптоми, предизвикани от новия коронавирус, предаде Танюг.

В болницата ще могат да влизат само пациенти и медицински персонал, цялата сграда е дезинфекцирана и готова за лечение на болни.

Снимка: БГНЕС

За прием на пациенти са приспособени четири зали в сградата, а армията достави 3000 легла, пространството около които е оградено с паравани. Освен лекари, специализирани за заразни болести, в болницата ще има и психолози, предава БТА. 

В сградата има всички необходими санитарни условия, болните ще получават храна и безплатен интернет, а температурата в залите ще бъде 20 градуса.

Новак Джокович дарява 1 млн. евро за борбата с коронавируса в Сърбия

Главната цел на тази болница и другите временни болници, които ще бъдат открити в страната, е пациентите с по-леки симптоми да бъдат изолирани, за да се предотврати разпространението на епидемията, и да бъдат под постоянен лекарски контрол.

Досега тези пациенти се поставяха в домашна изолация. Очаква се лечението на пациентите с леки симптоми да продължава от 14 до 28 дни. Сърбия обяви също, че започва масово тестване на хора със съмнения за коронавирус. 

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама