Заработи метрото в Ухан

08:43, 28 мар 20 25 2083 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Започна частично да работи метрото в китайския град Ухан, където пламна коронавирусната заплаха.

От днес е възобновена работата на линиите 1, 2, 3, 4, 6 и 7. Движението на влаковете в делничните дни ще бъде от 6.00 до 23.00, а в почивните дни от 6.30 до 23.00, съобщи правителството на Ухан, предава БГНЕС. 

Идентифицираха нулевия пациент на пандемията

Пътниците в метрото трябва да носят защитни маски, на излизане или при прекачване по другите линии трябва да сканират личния си „здравословен код”. Градът има 9 метролинии и 228 станции. Кога ще възобновят работа останалите две линии не се съобщава.

Снимка: БГНЕС

От 23 март по всички линии, които бяха пуснати днес, пътуваха влакове, за да се проверят системите и да се отстранят евентуалните технически проблеми, които може да са възникнали от продължителния престой. След като подготвителните работи бяха успешно завършени, метро беше пуснато в експлоатация от събота.

Заради заразата Ухан беше „запечатан” на 23 януари, жителите му не можеха да го напускат, забранено беше влизането в града, не действаше и транспортът. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама