До 16 градуса в събота, облачността ще е значителна

07:15, 28 мар 20 25 1889 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

През нощта и утре облачността над страната ще е значителна. Преди обяд на отделни места в Южна България ще превали слабо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 0 и 5
градуса, а максималните ще са предимно между 11 и 16 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, но само в крайните южни райони слабо ще превали. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните  температури там ще са между 10 и 14 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9 - 10 градуса.

В планините облачността ще е значителна, на места в масивите от Южна България ще превали слаб дъжд, над около 1800 метра - слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В неделя и понеделник ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и температурите още малко ще се повишат. Облачността ще се задържи значителна. Първия ден в по-голямата част от страната ще бъде без валежи, изолирани незначителни превалявания от дъжд са възможни главно в Югоизточна България и по Черноморието. Втория ден на повече места из страната ще превали краткотраен дъжд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама