Болницата в Свищов има нужда от аспиратор, консумативи и дюшеци в отделението за коронавирус

11:47, 27 мар 20 25 2084 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Апел за помощ отправят медиците от свищовската многопрофилна болница "Д-р Димитър Павлович". Лечебното заведение се нуждае от най-необходимите неща за борбата с епидемията. В болницата няма достатъчно дезинфектанти. Липсва и необходимото количество предпазни маски и туники за лекарските екипи.

Болницата не разполага с респиратор, ако се наложи да спасявят живота на пациенти с коронавирус, недостатъчни и остарели са кислородните апарати.
 
Поради недостиг на средства лечебното заведение не може да си позволи да закупи дори дюшеци и постелъчно бельо за леглата в отделението, което в момента се обособява за прием и лечение на пациенти с коронавирус.

Медиците призовават, който може да помогне с най-необходимото - маски, ръкавици, дезинфектанти, спирт, постелъчно бельо, дюшеци или да дари средства, за да могат да се закупят респиратори.

Кметът на Свищов Генчо Генчев предостави цялата си заплата в подкрепа на Общинския кризисен щаб и на болницата за борба срещу COVID-19. Част от месечните си възнаграждения даряват и четиримата му заместници.

Община Свищов напомня, че е обявена дарителска кампания в подкрепа на взетите мерки за борба с коронавирус.

Общинското ръководство призовава всички граждани – физически и юридически лица, да подкрепят кампанията, в знак на съпричастност.
 
Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:

МФ „Алеко Константинов“

IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12

BIC: UNCR BGSF

Уникредит Булбанк

Основание на превода: Борба срещу COVID-19
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама