6 месеца отсрочка за изтичащи лични документи

11:39, 26 мар 20 25 4468 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Валидността на изтичащите лични карти и шофьорски книжки се удължава с 6 месеца. По желание на гражданите може да се издадат нови такива и преди изтичането на срока. Това каза на брифинг Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност“, съобщи Нова телевизия.
 
Удълженият срок за смяна на личните карти и шофьорските книжки тече от 13 април и е валиден само на територията на страната. Всички органи, включително и банките, са запознати, че срокът на личните документи, изтичащи на 13 април е удължен с 6 месеца. За българите в чужбина, ако консулската ни служба работи, могат да подадат документи от там, или да си издадат временни паспорти.

С 6 месеца се удължават соковете и на документите на постоянно и дългосрочно пребиваващите чужденци у нас. Те могат да подадат документи за нови до 14 дни след края на извънредното положение.

Незаконно пребиваващите чужденци се поставят под карантина. След края ѝ чужденецът може да бъде настанен при останалите такива. В момента в двата дома за настаняване на мигранти има под 100 бежанци. Краткосрочно пребиваващите трябва да напуснат страната след изтичането на разрешителното им

Дамян Димов, инспектор от сектор КОС към „Националната полиция“ заяви, че разрешенията за притежание на оръжия, които изтичат по време на извънредното положение се удължават с още 2 месеца. Това се прави с цел да няма струпвания на хора пред службите КОС.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама