Защо "Българската Коледа" няма да събира дарения за борба срещу Covid-19?

09:43, 26 мар 20 / Общество 25 1387 Василена Йорданова

Благотворителната инициатива "Българската Коледа" няма да събира дарения за борба срещу Covid-19. Това става ясно от отговор на екипа на президента на запитване на в. "24 часа".

“Българската Коледа" се реализира целогодишно, като средствата се разпределят на база актуални постъпили молби. Правилата на кампанията обаче не позволяват пренасочването на средства извън целите ѝ, свързани с хроничноболни деца, уточняват от президентството.

Прессекретариатът на държавния глава напомня, че телефоните, чрез които може да се направи дарение за благотворителната инициатива „Българската Коледа" под патронажа на държавния глава, са отворени целогодишно. Активни са и останалите начини за дарения – публикувани на сайта www.bgkoleda.bg.

За последните 3 г. “Българската Коледа” е дарила 11 респиратора, които ще помогнат за овладяване на състояние и при зараза с коронавирус, уточняват от екипа на Радев.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани