Над 1 000 починали от коронавирус в САЩ, близо 70 000 заразени

07:36, 26 мар 20 / Свят 25 2244 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В САЩ броят на смъртните случаи, причинени от коронавируса, нарасна до 1 031. Потвърдените случаи в цялата страна достигна 68 572 според данните от университета „Джон Хопкинс“, предаде БГНЕС. Счита се, че истинският брой на заразените е далеч по-висок. Съединените щати са на трето място по брой потвърдени случаи на Covid-19 след Китай и Италия.

Очаквания САЩ да са следващото огнище на пандемията

Междувременно Сенатът на САЩ прие законопроект за отпускането на 2 трилиона долара за стимулиране на икономиката във връзка с пандемията на коронавирус.

Пакетът включва 350 млрд. долара за подкрепа на малкия бизнес, 250 млрд. за помощи за безработни, 46 млрд. за пряка борба с вируса.

Други 500 млрд. долара ще бъдат изразходвани за формиране на стабилизиращ фонд за подкрепа на предприятията, щатите и градовете, които са най-тежко засегнати от ефектите на пандемията от коронавирус. 

Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия, отколкото от Covid-19

В същото време бизнес структурите, собственост на Тръмп и други членове на администрацията или конгреса, не могат да разчитат на помощ.

Законопроектът предвижда и еднократни плащания на милиони американски данъкоплатци с доходи до 75 хиляди долара годишно: 1,2 хиляди долара за възрастен и 500 долара за всяко дете. Общо за тези цели са планирани около една четвърт от всички средства - 500 млрд. долара.

Българка почина от коронавирус в САЩ

Освен пряка подкрепа за икономиката, Федералният резерв - централната банка на САЩ, ще получи до 4 трилиона долара ликвидност за подкрепа на икономиката. Така общата сума на директната и кредитна помощ ще бъде около 6 трилиона долара, което според съветника на американския президент Лари Кудлоу е най-голямата сума в историята на страната. За сравнение, цялата икономика на САЩ е около 21 трилиона долара. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама