Предлагат Емил Ефтимов за началник на отбраната

15:14, 25 мар 20 / Политика 25 1330 Даяна Дюлгерова

Правителството предлага на президента на да издаде указ, с който  да назначи вицеадмирал Емил Ефтимов на длъжността „Началник на отбраната“. Той ще заеме мястото на починалия през февруари ген. Андрей Боцев. Ефтимов ще бъде удостоен с виеше офицерско звание „адмирал”.

Кой е Емил Ефтимов? 

Роден е на 16 август 1961 г. във Варна. Военната си кариера започва като командир на щурманска бойна част на фрегата. От 1985 до 1988 г. е командир на минно-торпедна бойна част. От 1991 до 1992 г. е командир на фрегата. Учи във Военноморската академия на Русия в Санкт Петербург. През 2005 г. завършва Военноморския колеж на САЩ.

От 2006 до 2009 г. е началник-щаб на Военноморската база Варна. През 2012 г. изкарва два курса за висши офицери в Училище на Главната квартира на НАТО в Германия и в Колеж по отбраната на НАТО в Италия.

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

От 2016 г. е заместник-началник на отбраната. От 9 януари до 8 март 2017 година е временно изпълняващ задълженията на началник на отбраната, преди да предаде поста на Андрей Боцев. След кончината на Боцев от 27 февруари досега отново е изпълняващ длъжността.

Правителството предлага капитан I ранг Велко Велков да бъде назначен на длъжността „Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби” и да бъде удостоен с офицерско звание „флотилен адмирал”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 92 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.