И Грета Тунберг заразена с коронавируса?

22:03, 24 мар 20 25 2861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екоактивистката Грета Тунберг е поредната публична личност, която призова хората да си останат вкъщи заради разрастващата се опасност от COVID-19.

Тийнейджърката публикува послание в Instagram, в което споделя, че самата тя е усетила симптоми на заболяването. Неразположение почувствал и баща ѝ, след като двамата се върнали от обиколка в Европа преди десет дни, пише btV.

Човечеството под заплаха: Права ли е Грета Тунберг?

„Чувствах се уморена, тресеше ме, болеше ме гърлото и кашлях. Баща ми имаше същите симптоми, но по-силни и имаше и температура. В Швеция не те тестват за COVID-19, освен ако нямаш нужда от незабавна медицинска помощ. Всички, които не се чувстват добре, биват съветвани да останат вкъщи и да се изолират. Точно поради тази причина не съм се тествала, но е твърде вероятно, че го имах, предвид симптомите и обстоятелствата“, пише Тунберг.

Тя обръща внимание, че поради леките симптоми или почти липсата на такива у младите хора, е от изключителна важност да се предприемат мерки, за да не се разпространява вируса към уязвимите групи.

Тунберг призовава да следваме съветите на експертите и да останем вкъщи. Също и да се грижим, както за себе си, така и за останалите.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама