Владимир Каролев е задържан в Разлог

21:28, 24 мар 20 25 5447 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Икономистът Владимир Каролев е задържан за 24 часа в Районното полицейско управление на Разлог. Това съобщи самият той в социалните мрежи. 

Източници от благоевградската полиция  са съобщили пред в. "24 часа", че икономистът е задържан за 24 часа за нарушаване на карантината. Самият Каролев от вчера пише в профила си във Фейсбук, че се намира в хотел край Разлог и вчера е споделял опит, че "в ски зоната може да се разхожда човек, но не трябва да е в момента в Банско и трябва да мине по някоя от пътеките, които заобикалят Банско".

Главният прокурор Иван Гешев коментира лаконично случая, като заяви пред медията, че подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. "Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример", добави той.

Самият Каролев смята да съди държавата и определя действията ѝ като неправомерни. "Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!", пише още икономистът.

Няколко часа по-рано той коментира отново в социалните мрежи, че полицията го издирва като вероятната причина за това е негова публикация във Facebook. По думите му униформените са проверили адрес, който е ползван от Каролев за офис.

„Преди малко двама издирвачи от МВР - СДВР са ме търсили в един от двата офиса, който ползвам в София. Били са с медицински маски и ръкавици. Докато пишех това ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде, където съм аз". 

"Пожелаха ми хубав следобед. Сега очаквам началникът на издирването в Разлог да се обади. Весел следобед ми предстои. Като се обадят, издирвачите от Разлог ще ги поканя да дойдат в комплекс „3 планини“. Но ще им кажа, че ако не са с тапия, че са тествани последните 3 дни и нямат коронавирус ще си говорим от 4 метра“, пише oще Каролев.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама