Ето кой общински съветник е заразен с Covid-19

19:30, 23 мар 20 / София 25 4722 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Постоянните комисии към СОС и съвета няма да заседават до 29-и март. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков във Facebook. Промените се налагат заради обявеното извънредно положение в страната и предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавирус у нас.

Ако възникне неотложност от взимане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще бъде свикан председателски съвет, на който да се обсъдят възможностите за заседаване.

Йорданка Фандъкова забрани достъпа до Витоша

„Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid-19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване“, написа още Елен Герджиков. За пореден път той призова ситуацията да не се използва за политически дивиденти или партиен маркетинг.

По- късно във Facebook общинският съветник Анна Стойкова от ГЕРБ съобщи, че заразената с вируса е тя. "Чувствам все по-добре и се надявам скоро да се възстановя напълно", коментира тя.

 

Независимият общински съветник Борис Бонев изрази надежда, че всичко ще бъде наред със заразения колега от СОС. "Кураж и за медицинския персонал. Вие сте героите в тези тежки времена!“, написа независимият общински съветник Борис Бонев.

Той коментира и временното разпускане на местния парламент като заяви, че причината общинският съвет да не заседава е в стария правилник за работа. Според него трябва да бъде свикан председателски съвет чрез телеконферентна връзка, на който да се обсъдят следните теми:

Как ще работи СОС в следващите месеци?
Какви конкретни мерки ще предприеме Столичната община за подкрепа на бизнеса, така че да намали негативния ефект на кризата? 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама