Спирането на първенството било пагубно за "Левски"

09:46, 23 мар 20 / Спорт 25 2707 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Футболен клуб "Левски" е против спиране на първенството, тъй като това би било пагубно за "сините", заяви пред bTV изпълнителният директор на столичния гранд Павел Колев. Той говори и за финансовото състояние на клуба.

На първо място, в цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. УЕФА отмени eвропейското първенство. От гледна точка на фейърплея, трябва да зaвърши шампионатът. Знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да се надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно", заяви Колев.

Павел Колев с емоционално изказване за БФС и призива държавата да помогне на клубовете

"Ситуацията е трудна за всички - не само за футболните клубове, но и за всички частни дружества. Целият бизнес все още се опитва да се ориентира. При нас положението е такова, каквото го оставихме преди обявяването на извънредното положение, тоест лошо. Разчитаме изцяло на продажбите на артикули с марката на "Левски", билети, абонаментни карти и дарения, тоест на нашите привърженици. Имаме, по груби сметки, към 450 000 лв., като повече от половината са по сметката с дарения и отиват само и единствено за погасяване на задълженията към НАП. След като орязахме някои разходи и заплати, санитарният минимум на месец е малко над 1.2 млн. лв. В последната една година получавахме тази сума от собственика регулярно. Тя достигаше и до 2 млн., защото имаше доста инвестиционни разходи. 1.6 млн. лв., може би, сме инвестирали в базата на стадион "Георги Аспарухов", обясни Колев.

"С Георги Попов се чухме за последно преди Нова година. А с Васил Божков - него го
видях за последно на срещата с привържениците през януари. Тогава всъщност не говори с мен. Аз бях нещо като домакин. Не съм се чувал с Божков откакто напусна страната. Нямам никаква комуникация нито с него, нито с негови представители. Аз се информирах от медиите, че не е в България. Следя нещата благодарение на вас", заяви още той.

ЦСКА призoва БФС да компенсира загубите на родните клубове

"86% от акциите на "Левски" се държат от Георги Попов, така че аз не виждам как, без негово съгласие, те могат да преминат в нечии други ръце", каза Колев.

"При евентуален фалит на клуба, няма да има значение кой държи акциите, а какви активи има "Левски". В момента не сме близко до такъв сценарий, не мислим за такова нещо. Боря се с всички сили заедно с администрацията на "Левски" и разбира се с привържениците да спасим клуба. Това е целта. Собственикът не е изразил желание да продаде или да се откаже от акциите, поне не пред мен. Задълженията на клуба, мисля, че са около 15-16 млн., което е двойно намаление в сравнение с това, което аз заварих, когато бях назначен през януари миналата година", добави Колев.

"Срещу "Левски" има 16 или 17 дела, като една трета от един агент. За някъде около
300-400 000 лв. Има и хора, които се отказаха да ни съдят - "Междинна станция" на
Иван и Андрей, например", каза изпълнителният директор на столичния гранд.

"В този момент нямаме достатъчно средства, за да плащаме на играчите. Последният път им платихме половин заплата за януари. Сега правим всичко възможно да им платим и втората половина от заплатата. Няма футболисти, които искат да разтрогнат. За тях е важно да се говори с тях, а не да се информират от медиите", добави той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама