Лекари консултират жителите на Банско онлайн

07:30, 23 мар 20 25 2486 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на  Банско. Създатeл на групата във Facebook е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа проф. Румен Пандев, който е банскалия. 

Виртуалната здравна клиника беше създадена в неделя и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф. Пандев.

Разширяват периметъра на блокадата в Банско

„Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, има от "Александровска болница". В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като града е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно“, обясни проф. Пандев пред БНР.

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

Уникалната инициатива за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама