И Меркел ще спазва карантина, след като общувала със заразен лекар

20:57, 22 мар 20 25 2531 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Германският канцлер Ангела Меркел е поставена под карантина, след като лекарят, който я ваксинирал в петък, е дал положителена проба за новия коронавирус, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Меркел пазарува без страх от коронавируса

Говорителят на Меркел - Щефен Зайберт, каза, че тя е била информирана за позитивния тест на лекаря след днешната й пресконференция в Берлин, на която обяви нови мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

Снимка: БГНЕС

По време на изявлението си Меркел благодари и на всички, отказали се от социални контакти. "Огромното мнозинство хора разбраха, че от всекиго от тях зависи успехът в борбата с вируса, че всеки може да даде принос. Искам да кажа на онези, които вече го правят - благодаря ви. Разбирам, че това е лишение в икономически и в личен аспект", бяха думите на германският канцлер. 

Според Зайферт, Меркел е била ваксинсирана превантивно срещу пневмококова инфекция. Говорителят каза, че 65-годишната Меркел ще бъде тествана редовно в близките дни, за да се разбере дали е инфектирана, и засега "ще продължи да изпълнява официалните си задължения" от дома си.

Люксембург и Германия обявиха допълнителни полети за репатриране

Сред мерките срещу епидемията, които бяха обявени днес, са забраната за събиране на повече от двама души и затварянето на всички ресторанти в Германия.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама