Гърция въвежда полицейски час

20:04, 22 мар 20 25 2527 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис съобщи, че от утре сутринта в страната влиза в сила полицейски час, за да се спре разпространението нa коронавируса.

"Не можем да позволим ситуацията в Гърция да стане като тази в Италия", изтъкна Мицотакис в телевизионно обръщение към нацията.

От понеделник гражданите ще могат да се придвижват само до работното си място, до аптеката и до супермаркета, уточни премиерът, цитиран от ТАСС. Той каза, че нарушителите на забраната ще плащат глоба от 150 евро за всяко нарушение.

Снимка: БГНЕС

По думите на Мицотакис всеки, който излиза от дома си, трябва да има документ, потвърждаващ целта на пътуването. За спазването на забраната ще следи полицията, добави той. В. "Катимерини" отбелязва, че се разрешават също излизанията от вкъщи с цел спортуване - поединично или по двама, както и за разхождане на домашни любимци. Всички граждани трябва да носят личните си карти.

Минимална заплата предложи премиерът на Северна Македония за себе си, министрите, депутатите и кметовете

Мицотакис благодари на "голямото мнозинство от гражданите", които се придържаха към инструкциите за карантина, когато бяха въведени преди седмица, но отправи упрек към малобройните "лекомислени и безотговорни" лица, които "излагат всички на опасност", като не се подчиняват на инструкциите.

"Най-голямото оръжие срещу коронавируса е персоналната отговорност човек да си остане вкъщи", изтъкна премиерът, цитиран от Ройтерс. Мерките влизат в сила от 6.00 часа утре, посочва "Катимерини".

Гръцките здравни власти съобщиха днес, че потвърдените случаи на коронавирус в страната са достигнали 624, с 94 повече от предишния ден, а смъртните случаи вече са 15.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама