Най-важните телефони, на които столичани могат да звънят при извънредното положение

20:57, 21 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 3197 Антония Иванова

Университетският Аварийно-спасителен отряд (УАСО) е подготвил списък с най-важните телефони, на които всеки столичанин може да звъни, в случай на нужда в условия на извънредно положение и социално дистанциране.

Това са денонощни линии на Министерство на здравеопазването, регионални здравни инспекции, доброволци за разнасяне на храна и лекарства, психолози и т.н.

Възрастните, трудноподвижни или хора със заболявания, не прекарват много време в интернет и за тях би било предизвикателство да намерят даден телефонен номер, а може и дори да не знаят за съществуването на дадена услуга. Затова от УАСО призовават всеки да принтира този списък и да го залепи на видно място, където всеки може да го види.

От организацията имат готовност да направят подобни списъци и за други общини и затова призовават всеки желаещ да се свърже с тях, за да изпратят актуална информация за желаното населено място.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 176 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.