Ивайло Иванов във Велико Търново: Всеки трябва да си наложи самодисциплина

16:45, 21 мар 20 / Общество 25 1902 Антония Иванова
снимка: МВР

"Гражданите трябва да разберат, че идеята на всички тези допълнителни мерки, които се предприемат от всички държавни институции в страната, е да се минимизира разпространението на коронавируса. Към момента ограниченията са препоръчителни и всеки от нас трябва да си наложи самоконтрол и самодисциплина, в противен случай имаме готовност и за по-рестриктивни мерки". Това коментира във Велико Търново главен комисар Ивайло Иванов, съобщиха от МВР.

По отношение на декларацията, която ще се изисква по новоизградените КПП в областните центрове главният секретар обясни, че тя може да се изтегли от сайта на МВР, при нужда полицаите ще раздават формуряра за попълване на място.

Главен комисар Иванов призова отново да не се спекулира по никакъв начин с всичко, което касае епидемията и въведените извънредни мерки. Той подчерта, че няма нужда да се сменят адресните регистрации по настоящ адрес. Постоянният, настоящият и адреса по месторабота ще бъдат посочени в тези декларации и ще се направи всичко възможно те да стигнат до всеки български гражданин.

Блокирани областни градове – а сега накъде?

Главен комисар Иванов обясни още, че служителите по КПП-тата ще вземат отношение по всеки възникнал казус. Мерките са нови, нито гражданите, нито полицията до момента ги е изпълнявала, така че е възможно да има случаи, които ще се прецезират на място, поясни още той.

За включването на армията в контрола по изпълнение на мерките главният секретар разясни, че това ще става при необходимост и единствено в помощ като ресурс, а не с ретстриктивна цел.

Директорът на ОДМВР-В. Търново старши комисар Димитър Машов обясни, че полицейски служители стриктно следят за спазване на предприетите мерки, изпълняването на наложените карантини и обикалят в града и чрез мегафони призовават гражданите да останат по домовете си. Той апелира още веднъж всички да спазват наложените мерки и да проявят отговорност към себе си и към близките си.

Във връзка с предстоящия празник на Велико Търново – 22 март, кметът на общината инж. Даниел Панов припомни, че всички мероприятия са отложени, празникът ще бъде отбелязан единствено с камбанен звън в 12,00 часа.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!