Люис Хамилтън: Не съм заразен с коронавирус

15:36, 21 мар 20 / Спорт 25 3452 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли спекулациите, че е заразен с коронавирус, след като по-рано през месеца е бил в контакт с двама души, които наскоро дадоха положителни тестове за COVID-19, предаде БТА. Хамилтън си наложи самоизолация като предпазна мярка.

Хамилтън е присъствал на събитие в началото на март в Лондон, на което гости бяха актьорът Идрис Елба и Софи Трюдо, съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо, които през миналата седмица стана ясно, че са заболели.

Кобрата: Егоистично е да мисля за мач в момента

Люис Хамилтън написа в Туитър: „Искам да съобщя, че съм добре. Имаше много спекулации за здравословното ми състояние, след като бях на събитие, на което присъстваха и двама души, които по-късно дадоха положителни тестове за коронавирус. Нямам никакви симптоми, а вече минаха 17 дни от срещата със Софи и Идрис. Говорих с моя лекар и с друг специалист, за да се консултирам дали е необходимо да си направя проба. Истината е, че на разположение са ограничено количество тестове, а има хора, за които е по-нужно да си направят, особено след като аз не проявявам никакви симптоми на заболяване.

В последната седмица се бях самоизолирал. Избягвах контакти с други хора. Най-важното, което можем да направим сега е да останем с позитивно настроение, да пазим дистанция и самоконтрол, ако е необходимо, и често да си мием ръцете със сапун за не по-малко от 20 секунди. Благодаря на всички за загрижеността. Пазете се“.

Заради пандемията от коронавирус първите седем старта от програмата за сезона бяха отложени или пренасрочени, а кампанията се очаква да стартира на 7 юни с Гран при на Азербайджан.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама