COVID-19 затвори и Атонската Света Гора

07:28, 20 мар 20 25 2698 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Света Гора в Атон затваря врати поне до 30 март заради коронавируса, съобщи БГНЕС. 

Администрацията на монашеската общност на Света Гора в Атон взе безпрецедентното решение да забрани посещенията на поклонници и други посетители, за да предпази монасите от коронавирусната епидемия.

Подозрения за случай на коронавирус на Атон

Мъжката монашеска общност има десетки хиляди посетители годишно и това е първият път в историята, когато се взема решение да се забрани напълно достъпа на поклонници.

Решението е в съответствие с препоръките на правителството, които се стремят да ограничат публичните събития и възможността външни лица да внесат силно заразния вирус в общността от 20 манастира, чиито постоянни обитатели са около 2000 души.

С оглед на решението издаването на пропуски за посещения от офисите на монашеската общност в Орануполи и Солун ще бъде спряно, поне до 30 март, когато решението ще бъде преразгледано.

Ще продължат да се провеждат всички религиозни служби в Света Гора, а монасите ще продължат да получават доставки от фериботите.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама