Експериментално лечение на болен с коронавирус в Италия даде резултат

20:19, 19 мар 20 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекарите от инфекциозната болница в Генуа съобщиха, че са излекували 79-годишен мъж, заразен с коронавирус, с помощта на експериментално лекарство.

Според изявлението на главния лекар в клиниката Матеро Бесети, става въпрос за антивирусно средство с широк спектър на действие. Лекарството е било създадено първоначално за лечение от ебола и е разработено от американската биотехнологична компания „Gilead Sciences“.

Четирима българи с коронавирус са в болница в Италия

„Имаме първия случай на лице, оздравяло с помощта на това лекарство. Двата теста са негативни и пациентът е изписан“, заяви Бесети.

Той подчерта, че с помощта на същото лекарство лекарите ще се опитат да помогнат и на други пациенти.

Клинични изпитания на този медикамент се провеждат в момента в САЩ. Към тестирането на препарати срещу COVID-19 ще се присъедини и Хърватия, заяви директорът на клиниката за инфекциозни болести в Загреб.

В същото време броят на починалите от коронавируса в Италия достигна 3405 души и надхвърли съобщените от Китай 3245 смъртни случая, предаде БТА. На трето и четвърто място са Иран с 1284 починали и Испания със 767 починали.

Затварят хотелите в Гърция, премиерът с призив за оставане по домовете

В Италия от коронавируса са починали 427 души за последните 24 часа, което е увеличение от 14,3% спрямо вчера. Заразяванията през последното денонощие са нараснали с 14,9% и сега вече са 41 035 души.

При оздравелите се наблюдава увеличение от 10,3% или 4440 души, а броят на пациентите в спешни отделения е нараснал с 10,7% до 2498 души.

Областта Ломбардия, в която се намира Милано, остава най-засегнатата от епидемията с близо 20 000 заразени и 2168 починали. Областта Лацио, в която влиза Рим, съобщава за 823 заразени и 38 починали.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама