107 са заразените с COVID-19 в България

19:50, 19 мар 20 25 4014 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Заразените в България с коронавирус към тази вечер са 107. На следобедния брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчиски съобщи за 11 нови случая, с което заболелите наброяваха 105, предаде репортер на TOPNOVINI.BG. По-късно в извънредното студио на Нова телевизия той обяви за още две положителни проби в столицата, с което новозаразените от днешния ден са както следва:

Две положителни проби от Смолян, две от Пловдив и девет от София.

226 хил. са случаите в света. Има заразено дете на 8 години, което е било в контакт с баща си, който е диагностициран с COVID-19.

Четирима българи с коронавирус са в болница в Италия

В Смолян заразените са контактни лица на този, който е установен. В лабораторията в Стара Загора са потвърдени случаите от Пловдив. Единият лежи в инфекциозна клиника, другият е приходящ и ще бъде уведомен и издирен.

В София заразените лица са седем, един от които е свързан с Банско, прибрал се е преди четири дни от там.

"Състоянието на всички заразени у нас е стабилно, с изключение на един пациент, настанен в "Пирогов". Той все още не е доказано болен от COVID-19, но развитието на болестта му сочело към точно тази диагноза, обясни ген. Мутафчийски.

По думите му няма как качествено да бъдат прегледани над 40 000 души, които се прибират на българска територия, защото е невъзможно.

По-рано днес почина трети заразен от вируса в страната ни.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама