Мерки срещу Covid-19 в Столипиново, засилено е полицейското присъствие

14:42, 19 мар 20 25 2743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилено ще бъде полицейското присъствие в пловдивския квартал Столипиново, за да се ограничи струпването на хора. На определени  места се налага дезинфекцията да е по-интензивна, съобщи БНР.

В Столипиново полицейските екипи работят съвместно със служителите на РЗИ. С мегафони и уредби хората също ще бъдат известявани, че нямат право да се струпват накуп. Следят се и поставените под карантина, като те не са повече отколкото в другите райони. Всеки получен сигнал за новопристигнали се проверява индивидуално.

Първи смъртен случай от коронавирус в Русия

Най-важно е хората в квартала да разберат, че трябва да ограничат излизанията си, както и навън да спазват изискването да са отдалечени един от друг“, заяви директорът на пловдивската здравна инспекция д-р Ваня Танчева. "При тяхната общност хроничните заболявания са вече от по-млада възраст. Очаквам, ако бъдем поразени и в Пловдив от коронавирус, там ще има доста хора, които няма да са в леко състояние, особено възрастните - да се самоизолират. Ако това не се случи в следващата седмица, мисля, че трябва да преминем към по-сериозни мерки - в смисъл, да ги изолираме ние, като се надявам, че това няма да бъде възприето зле. Това са мерки, които пазят тях",  посочи д-р Танчева.

Обсъжда се още дали в Столипиново да се създаде денонощен лекарски кабинет.

Ето какви са ограниченията за придвижване по света

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама