Дезинфекцират завода в Димитровград с препарати, които не отговарят на изискванията

09:33, 19 мар 20 25 2420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава работа заводът в Димитровград, в който стотици служители недоволстваха заради липсата на предпазни средства. 1400 работят в предприятието на поточна линия.

Без осигурени предпазни средства и безопасни условия на труд, работниците отказаха да влязат в завода и обявиха стачка. От ръководството признаха, че има проблем.

Стачка в димитровградско предприятие заради липса на маски

„Маски вчера има поръчана голяма доставка, която в днескашния ден трябваше да бъде доставена. При толкоз много хора наистина и ние сме като ръководство притеснени“, каза тогава Делчо Желев, мениджър в предприятието.

От РЗИ издадоха предписание на предприятието. „Ние посетихме преди 2 дена завода и на основание на заповедта на Министерството на здравеопазването връчихме предписание с две точки - за дистанционна работа при служителите, за които е възможно това и за дезинфекция на предприятието“, разказва д-р Снежана Димитрова.

"Вчера от РЗИ-Хасково са направили проверка на предприятието", обяви директорът
на местната здравна инспекция Соня Димитрова. "Извършва инструктаж за противоепидемични мерки срещу подпис. Установено е, че са осигурени маски само за част от служителите. Предприятието иска удължаване на срока за доставка на маски за всички заради затруднение със снабдяването. Но въпреки че на част от работниците са дадени маски срещу подпис, не всички ги ползват. На мястото на производство са оставени и ръкавици", казва пред bTV Димитрова.

От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода, го прави с препарати, които не отговарят на изискванията.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама