Боно посвети нова песен на италианците

07:30, 19 мар 20 / Свят 25 2390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фронтменът на ирландската рок група U2 Бoнo пусна нова песен – "Let Your Love Be Known", посвещавайки я на медицинския персонал и хората, засегнати от пандемията на коронавируса, специално на италианците, съобщи БГНЕС.

„За италианците, които ме вдъхновиха … за ирландците… за хората, които този ден на Свети Патрик бяха в затворени пространства, но намериха сили все още да пеят. За лекарите, медицинските сестри и лицата, полагащи грижи на първа линия, ние пеем на вас”, гласи неговият пост в Instagram.

В 4-минутния клип рок звездата свири встъпителните акорди на песента.

„… Да, минавам по улиците на Дъблин и никой не беше наоколо…Да, не те познавам. Не, не мисля, че не ми пука. Вие живеете толкова далеч, и сте сякаш точно отсреща, на площада“, гласи част от текста.

Над 2500 души са загинали от COVID-19 в Италия, която е най-засегнатата от огнището страна след Китай.

Ограниченията, наложени във всекидневието на италианците не са ги спрели да пеят и танцуват. В социалните медии се появиха няколко видеоклипа, на които се виждат съседи, които излизат на балконите си и се навеждат от прозорците си, за да танцуват и пеят, изразявайки солидарността си по време на карантината.

В световен мащаб, от близо 195 000 потвърдени инфекции, смъртността е минала 7 800, според Световната здравна организация. Здравният орган на ООН обяви Европа за новия епицентър на вируса, който се появи в Ухан, Китай през миналия декември.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама