Мерките за неотклонение се гледат по скайп

18:36, 18 мар 20 25 1804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делата за определяне на мярка за неотклонение и за настаняване в психиатрия се гледат по скайп в Софийския градски и Софийския районен съд заради коронавируса.

Във вторник шефката на Софийския апелативен съд Даниела Дончева е препоръчала на съдилищата в района при възможност да осъществяват видео връзка с местата, където се намират задържаните.

Правителството заседава чрез видеоконферентна връзка

За целта в СГС и СРС била осъществена необходимата координация с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и трите психиатрични здравни заведения - ЦПЗ „Проф. Н. Шипковенски“, ЦПЗ-София и ДПБ „Св. Иван Рилски“.

"Целта на предприетите мерки е осигуряване в максимална степен защитата на здравето и живота на всички участващи в съдебните производства лица – включително съдии, съдебни служители, граждани и адвокати", казаха от СГС, предава "24 часа". 

Наред с това дежурните деловодители на съда предоставяли на отворените входове на сградата документи по спешните дела, определени от ВСС, каквито например са обезпечителните заповеди.

В същото време регистратурата на СГС не е спирала и продължава да приема писма и пратки от всички куриерски фирми в страната, както и да обработва постъпилите чрез електронна поща и факс книжа.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама