"Челси" даде хотела си на "Стамфорд Бридж" за лекари, борещи се с коронавируса

14:32, 18 мар 20 / Спорт 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболният клуб "Челси" предостави Milennium Hotel на своя стадион „Стамфорд Бридж“ за нуждите на Националните здравни служби (НХС) във Великобритания, за да се осигури настаняване на персонала в борбата с пандемията от коронавирус, съобщиха от пресслужбата на „сините“ от Лондон, цитирани от БГНЕС.

Собственикът на клуба Роман Абрамович ще покрие всички разходи по настаняването и лондонският тим е отдал всички стаи при нужда.

„Голяма част от медицинския щаб ще работи дълги смени и може да няма възможност да пътува до в къщи или да трябва да пътува дълго с градския транспорт. Местното настаняване помага за запазване здравето и безопасността на този важен персонал в този критичен момент. Персоналът на Националните здравни служби ще бъде този, който ще работи в болниците в северозападната част на Лондон“, се казва в изявлението на "Челси".

УЕФА отложи мачове на Шампионска лига и Лига Европа

Клубът допълва, че ще дадат хотела за период от два месеца и след това ще обмислят дали да не го увеличат предвид ситуацията с вируса.

Висшата лига беше спряна до 4 април поради пандемията от коронавирус, която доведе до безпрецедентно отлагане или отменяне на събития в световния спорт. Глобално, Covid-19 е заразил повече от 198 300 души, а над 8400 от тях са починали. В Обединеното кралство има 1950 регистрирани случая. От тях 71 са смъртни.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама