Близо 3000 са поставените под карантина у нас

17:57, 18 мар 20 25 2082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки пристигащ от рискова дестинация или контактен с болен, се поставя под карантина. Броят им вече е близо 3 000.  Това каза главният секретар на МВР гл. комирар Ивайло Иванов в ефира на Нова телевизия.

Той поясни, че мерките за карантината се нарушават ежедневно. „Към този момент случаите са над 30. Има и други преписки, които следва да бъдат докладвани на прокуратурата”, добави Иванов.

Кметът на Банско: Карантината беше крайно наложителна мярка

„Със заповед на министър Ананиев град Банско е поставен под карантина от снощи. Нормално е да има леко напрежение, тъй като това е първият случай в историята на страната, при който населено място се поставя под карантина. Задържани лица няма. Гражданите на град Банско и хората, които се намираха там, разбраха сериозността на ситуацията. Днес полицейското присъствие там ще бъде увеличено”, това заяви той.

Междувременно прокуратурата в Пловдив търси хора от областта, посетили скоро Банско, Боровец и Пампорово. 

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, отседнали в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили трите курорта през последния месец. 

Разпоредено е на РЗИ и ОД на МВР – Пловдив, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ и те да бъдат предупредени писмено за наказателната отговорност при неспазване на наложената карантина. Указано е също хора със симптоми на коронавирус да бъдат хоспитализирани.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама