Как да си направим дезинфектант у дома

12:18, 18 мар 20 25 4179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Покрай създалата се паника около настъпващите грипни вируси и най-вече коронавируса, средствата за лична дезинфекция са все по-търсени. Поради тази причина се наблюдава, че подобни продукти се изчерпват все по-бързо в търговската мрежа.

Ето как може да си приготвим дезинфектант и у дома

Всички дезинфектанти са на алкохолна основа, но според специалистите, за да бъдат ефективни, процентът на алкохол в тях трябва да бъде над 60, дори 95%. Затова основната съставка, която ще ви бъде необходима, за да приготвите сами дезинфектант, е спирт. Необходими са още кислородна вода, глицерин, етерично масло за приятен аромат.

В шишенце смесваме 100 мл спирт, глицерин и няколко капки ароматно масло. Допълваме с дестилирана (преварена) вода, слагаме капачката и разклащаме.

Глицеринът ще помогне на по-гъста консистенция. За повече гъстота може да добавите и гел от алое вера, който допълнително действа успокояващо на кожата. Може да прочетете рецепти и с "отвара от ленено семе". Може да добавите и няколко милилитра кислородна вода.

Продуктът нанасяте върху дланта и разнасяте равномерно по двете ръце, докато попие. Потъркайте дланите, после втрийте между пръстите, а накрая не забравяйте и външната част на ръцете.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама