КНСБ: В такава критична ситуация няма как на 100% да бъде спасена икономиката

09:26, 18 мар 20 25 2052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В такава критична ситуация няма как на 100 % да бъде спасена икономиката. Министерски съвет предложи обезщетения от 60% за три месеца за работещите в засегнатите от коронавируса сектори. Извънредните мерки гарантират в максимална степен доход. Против сме това работодателят да пуска работниците в неплатен отпуск. Във фонд „Безработица“ към момента има 460 милиона лева. Тези пари няма да стигнат. Това е първоначалната стъпка, за да може от там да се финансира цялата мярка“, заяви пред Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Без нови случаи на COVID-19 у нас, заразените остават 81

Той коментира и предпазните мерки, които се взимат за работниците. „Има големи предприятия, в които работните места са разредени. Останалите работят с маски“, каза още президентът на КНСБ.

Димитров обясни, че държавата започна да се нагажда в някаква степен според обстановката „Около 25-30% от всички заети работят дистанционно. Очевидно е, че един шивашки цех не може да мине в такъв режим", коментира Димитров.

Той заключи, че трябва да се готвим за по-тежки времена. „Не трябва да мислим само за икономиката. Хората са на първо място. Затова подкрепям идеята за по-строги мерки. Не мога да си обясня защо българите продължават да пътуват“, поясни Пламен Димитров.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама