COVID-19 може да отложи US Open 2020

09:08, 18 мар 20 / Спорт 25 2402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разрастването на пандемията от коронавирус може да продиктува отлагането на US Open, насрочено за август, призна Американската тенис асоциация, съобщиха  АФП и БГНЕС.

Но Американската федерация заяви, че няма да определя нова дата за своя водещ турнир от Големия шлем, без да се консултира с другите големи организатори на шампионата, Международната федерация по тенис, туровете на ATP и WTA.

Отложиха Европейското по футбол за 2021 г.

"Признаваме, че такова решение не трябва да бъде взето едностранно", се казва в изявление на асоциацията, намеквайки за завоалирания удар на Френската федерация по тенис, която обяви по-рано във вторник, че премества втория Голям шлем от годината, Откритото първенство на Франция, от 20 септември до 4 октомври.

Отлагайки турнира, първоначално планиран да се проведе между 24 май - 7 юни, Френската федерация очевидно отказа да се консултира с другите заинтересовани страни в спорта.

Избраните дати, една седмица след текущото планирано приключване на US Open, изненадаха ATP и WTA.

Те влизат в конфликт с турнира за купата „Лейвър“ в Бостън, където най-добрите играчи в Европа се изправят срещу отбора на света.

Роджър Федерер вече заяви своето участие в турнира.

US Open, финалният турнир от Големия шлем в календара, се планира да се проведе на 24 август-13 септември в тенис центъра във „Флашинг Медоус“, Ню Йорк.

"Американската тенис асоциация продължава да планира US Open 2020 и към момента не предвижда никакви промени в графика", заявяват те.

"Все пак това са безпрецедентни времена и ние преценяваме всички наши възможности, включително възможността за преместване на турнира за по-късна дата".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама